onsdag 16 oktober 2013

Korv Stroganoff för 2 pers

Vi började med att bryna och hacka 1/2 gul lök i en gryta tillsammans med 1 msk margarin. Under tiden så skar vi småbitar av 150-200g korv och sedan la vi i det i grytan också och brynte det också.

Vi tillsatte
1/2 dl grädde
1 mas tomatpure
2 msk tomatkros
2 msk vatten
lite salt och pepper.

Sedan gjorde vi ris
1dl ris med 2dl vatten fick koka upp i en gryta med lock på i ca 18-20min.

Efter det la vi upp det på tallrikar och åt det.

torsdag 10 oktober 2013

JAG-Djur

Teckna och måla ett djur som du identifierar dig med: det kan vara hela djuret eller en liten del av djuret. Använda vitt papper och vattenfärg, klipp ut den färdiga bilden och klistra upp på A3-arket.

Jag valde mellan hund och katt, varför är för att jag har en katt och en hund som husdjur hemma. Det blev hund för jag började rita hund sen fortsatte jag med det. Jag fick min insperation från nätet och min hund. Jag hade tänkt att jag bara skulle måla 1 hund men mitt slut resultat blev 2 för att jag tänkte om jag måla fel på min första så skulle jag inte göra samma misstag på min andra bild. Men jag tyckte båda blev bra så jag behöll båda, men jag kanske bara väljer en i slutet.

Jag tecknade med blyerts först på ett vitt A4 papper sedan fyllde jag i med vattenfärg för att få lite färg på allt (jag använde brun vit och svart, blandade vitt och svart för att få grå) Sedan klippte jag ut båda hundarna.