torsdag 20 mars 2014

Fritidsresor- Dagarna du minns


http://www.youtube.com/watch?v=dmDiqXKEMPA

Jag valde fritidsresor som gör reklam för utlandsresor. Jag själv blir jätte sugen på att åka på utlands semester tror även vuxna, pensionär och barn, människor i alla åldrar blir sugna på det också. Dom dominerade färgerna är blått som jag tror symboliserar frihet, lugn, lycka och mycket rött och rosa på badkläder som jag tror betyder kärlek och värme. Symboler i reklamfilmen är familjen, paret, leenden, stranden. Riktningarna dom filmar i är för det mesta att människorna går mot kameran, varför vet jag inte riktigt. Jag tycker verkligen att reklamen har lyckats med en bra reklamfilm alla färger, glädje, symboler och billigare pris.

torsdag 6 mars 2014

Reklam bild

Jag, Tobias och Isak har arbetet med en uppgift i bild som gick ut på att vi skulle göra en egen reklam bild. Vi fick själva välja hur arbetet skulle genomföras och hur det skulle se ut.

Vi bestämde oss att göra en reklam bild för en bil. Det vi ville förmedla till personerna som såg bilden var att dom skulle känna rikedom, frihet, makt och lyx när dom såg bilden. För att få detta vi tänkt oss bestämde vi oss för att bilen skulle åka ute i naturen med snö, träd, berg och en fin soluppgång. Naturen representerar friheten att kunna åka vart man vill, makten kommer ifrån den svarta färg vi har på bilen, rikedomen från solens gula strålar och lyx med vitt, ljusblått och svart.

Vi tog hjälp av en bild vi hittat på internet och började skissa lite hur vi ville att bilden skulle se ut på A4 papper, nästa steg var att rita bilden i större format på pappret vi skulle använda sedan. Sedan valde vi vilken bil vi ville använda vi var föst inne på en bil som hette Elise bara för att jag heter det, men det blev sedan en svart lamborghini. Vi gjorde sedan solen av papper vi klistrade fast och limmade sedan på träd gjorda av grönt papper som vi lade lite lim för att ge dem lite variation. Vi ville att bilden skulle gå framåt och för att få känsla kom vi på att vi kunde göra hål i pappret (som gick diagonalt) så man skulle kunna dra bilen med hjälp av en pinne från vänster till höger. 


Vi alla blev nöjda med resultatet och tycker vi utförde det mycket bra. Vi tycker att vi fick fram de känslor vi tänkte och har även läst oss en del.

onsdag 29 januari 2014

Rotfrukter i ung



Jag och Moa valde att göra rotfukter i ung och till det gjorde vi sweet chilisås.
Vi använde inget recept utan vi gjorde lite hur vi ville.
Vi börja med att välja rotfrukter dom vi valde var:

1/2 röd paprika
1 morot
1/2 palsternacka
En bit butternut pumpa
1/2 gulök
4 skalade potatisar
En bit utav en polkarödbeta
5 tunna skivor vitlök

Vi gjorde såhär.

1. Satte på ugnen på ca 200°

2. Skalade alla rotfrukter som behövde skalas

3. Skar eller strimlade rotfrukterna i den storleken vi ville ha dom i och la i dom i en plåt.

4. Sedan satte vi in plåten i ugnen med lite olja över tills allt fick lite färg på sig.

Under tiden medans plåten stod i ugnen så gjorde vi sweet chilisåsen

I sweet chilisåsen blandade vi bara
1dl cremfrech
2msk sweetchili


Jag tyckte det smakade helt okej, det jag inte gillade var pumpan. Något vi kunde gjort bättre var att låtit rotfrukterna ståt inne i ungen lite längre så potatisen kunnat bli lite mjukare.